Eigenwijs in het onderwijs

Vakantiemodus

Dit bericht is geplaatst op

Op verzoek van één van ‘onze’ scholen hebben we een coole nieuwe functie gerealiseerd in ons COOL portaal: de COOL Vakantiemodus!

Wat doet de Vakantiemodus
Met deze modus voorkom je dat leerlingen in de vakantie gebruik maken van het COOL portaal. Ze kunnen wel inloggen, maar zien geen applicaties of gegevens.

​Met de Vakantiemodus zorg je ervoor dat leerlingen niet inloggen op Basispoort of Edu-iX en leerstof bekijken of maken. Ook is deze modus handig als je, in het geval van VO scholen, niet wilt dat leerlingen al kunnen zien met welke andere kinderen zij in de klas komen te zitten. Vaak zijn daar tot vlak voor de start van het schooljaar nog wijzigingen in. Leerlingen die de klassenlijst al eerder bekeken hebben, worden teleurgesteld als bij de definitieve klassenindeling blijkt dat ze niet of juist wel bij bepaalde andere leerlingen in de klas zitten. Ook zien ze al van welke docenten ze les krijgen. Niet alle scholen vinden dit een prettig idee.

Zo zet je ‘m aan
In dit filmpje zie je hoe je als beheerder de COOL Vakantiemodus activeert. Volg de stappen: in 4 klikken ben je klaar!


Heb je vragen over de Vakantiemodus of kom je er niet uit? Bel, mail of chat met onze Support afdeling: support@cloudwise.nl / tel. 085 273 3007.

Binnenkort: plagiaatcontrole
Alvast een tipje van de sluier, want we hebben leuk nieuws voor, met name, scholen in het Voortgezet Onderwijs. Binnenkort kun je gebruikmaken van plagiaatcontrole via COOL! Onze developers hebben hard gewerkt aan deze oplossing waarmee je ingeleverd werk vanuit Google Documenten en Google Classroom vergelijkt met bestaande internetteksten. Je ziet precies welke onderdelen van de tekst van welke website zijn overgenomen. We houden je op de hoogte over wanneer deze functie ook voor jou beschikbaar is.