Eigenwijs in het onderwijs

Elektronische Leeromgeving

Met Google Apps heb je geen nieuwe en ingewikkelde elektronische leeromgeving nodig om passend onderwijs mogelijk te maken. De ELO van Cloudwise maakt gebruik van de bestaande Google Apps en voegt daar structuur en overzicht aan toe. De applicatie draait op de servers van Google. Dat betekent dat er geen hardware of software nodig is voor de installatie. Ook is het systeem volledig gebaseerd op open standaarden, waardoor het te gebruiken is op elke pc, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Studieplan
Bij de ELO van Cloudwise hebben docenten en leerlingen hun eigen webomgeving. Apart inloggen is niet nodig omdat de applicatie wordt afgeschermd via je bestaande Google Apps account. Met de single sign-on heb je via één login toegang tot alle applicaties. In de webomgeving ziet een leerling direct welke vakken hij heeft en welke studieplannen er voor hem klaar staan. In het studieplan kan de docent instructies, documenten of video’s voor de leerling klaarzetten. Hij kan dat doen voor alle leerlingen, maar hij kan ook een individueel plan samenstellen voor één of meerdere leerlingen.

Integratie met Google Apps
Een leerling die zijn studieplan raadpleegt, kan met één druk op de knop vanuit datzelfde overzicht een mail sturen naar zijn docent, een afspraak maken in zijn agenda of een document openen. Als een opdracht klaar is, vinkt hij die af. De docent krijgt direct een melding dat de leerling zijn werk heeft afgerond. Wanneer het een Google-document betreft kan hij er meteen opmerkingen bij plaatsen die de leerling kan zien.

Vraag een demo voor dit product aan

Voor onze dienstverlening maken wij gebruik van de volgende producten en partners

Copyright © 2017 - Cloudwise B.V.