Eigenwijs in het onderwijs

Digitaal dashboard Momento: het zit zo

Dit bericht is geplaatst op

Je hebt vast al eens de naam Momento voorbij horen komen. Wat is het en wat kun je ermee? En natuurlijk: kun je er ook mee aan de slag als je met COOL werkt? We besparen je vast wat leestijd: ja dat kan. Momento introduceert zichzelf als een digitaal, methode-onafhankelijk dashboard voor het basisonderwijs.

Wat kun je met Momento?
Het idee is dat je met een centraal dashboard de voortgang van de groep of van individuele leerlingen kunt bekijken. Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink zijn aangesloten bij Momento. De resultaten van de digitale methoden die je gebruikt, komen samen in één overzicht. Je hoeft dus niet meer te schakelen tussen alle verschillende dashboards. Voor meer gedetailleerde info, kun je wel doorklikken naar het dashboard van de methode.

Digitaal volgen
Waarom een digitaal dashboard als je al een volgsysteem gebruikt? Met de traditionele volgsystemen wordt er alleen gekeken naar toetsresultaten. Soms wil je tussentijds ook kunnen zien hoe het ervoor staat. Zo kun je op tijd bijsturen of leerlingen begeleiden met hun specifieke behoeften.

Meer dan Momento
Momento is natuurlijk niet het enige of eerste digitale dashboard voor het volgen van voortgang. Snappet is inmiddels ook een bekende naam. Snappet biedt eigen verwerkingsstof aan die aansluit op de bestaande lesmethoden. Dus niet de stof van de methodes zelf. Met Snappet kunnen leerlingen adaptief leren: zij werken aan hun eigen leerdoelen op hun eigen niveau. Dat regelt het systeem zelf, op basis van de eerdere resultaten van de leerling. Wat wij dan dan wel weer handig vinden: zowel Snappet als Momento werken prima op elk device met COOL.

Zelf proberen?
Momento is kosteloos beschikbaar vanaf begin schooljaar 2017-2018. Iedereen die via Basispoort werkt, kan dan ook gebruikmaken van Momento. Werk je met het COOL platform van Cloudwise, dan kun je vanaf dat moment ook via een tegel op je startpagina naar Momento doorklikken. Heb je een abonnement op Snappet, dan kun je de webapplicatie al via COOL benaderen.


Copyright © 2017 - Cloudwise B.V.