Eigenwijs in het onderwijs

What’s new in: COOL, G Suite en Cloudwise

Dit bericht is geplaatst op

Een heerlijk vooruitzicht natuurlijk: nog even de laatste dingen afmaken en dan genieten van je welverdiende vakantie. Ook een goed moment om terug te kijken op het afgelopen schooljaar. Welke ontwikkelingen in het COOL platform heb je misschien gemist? Wat zijn de handigste, nieuwe functionaliteiten binnen G Suite? Wat heeft Cloudwise dit schooljaar bereikt? De belangrijkste op een rijtje:

COOL

 • Plaatjeslogin op Chromebooks

Handig voor onderbouwleerlingen die nog niet kunnen schrijven of misschien moeite hebben om tekens te onthouden: inloggen door op de juiste plaatjes te klikken. Ze zijn in één keer ingelogd voor alles. Gebruik je dit nog niet op jouw school? Neem contact met ons op!

 • Office 365

Je kunt nu ook op je Windows machine inloggen met dezelfde inloggegevens als je Google account. Ben je ingelogd op COOL dan ben je ook ingelogd op Office 365. Net als de G Suite accounts worden de Office 365 accounts automatisch aangemaakt op basis van je administratiesysteem. Het realiseren hiervan voor huidige gebruikers vereist de nodige extra werkzaamheden op de school, dus laat het ons weten als je interesse hebt.

 • Extra groepen

Maak extra groepen aan naast de bestaande jaargroepen uit je Leerling Administratie Systeem, bijvoorbeeld voor de MR of een Plusklas.

 • Avatars

Leerlingen hebben nu de keuze uit leuke avatars: plaatjes van poppetjes die ze kunnen kiezen als hun profielfoto. Dat is toch sneller dan een goede foto vinden en uploaden.

 

 • Nieuwe versie Meekijken

Met ‘Meekijken’ kijk je als leerkracht mee op het scherm van je leerling vanaf je eigen werkplek. Nu kun je als leerling ook zien wanneer er meegekeken wordt en door wie. We maken gebruik van een verbeterde technologie die meer toekomstvast, sneller en beter schaalbaar is.

 • Ouderaccounts

Ouders kunnen ook een account krijgen om in te loggen op COOL. Daar zien zij de berichten op het Prikbord en de applicaties die hun kind(eren) gebruiken.

 • Snellere login

Dankzij technische verbeteringen, gaat het inloggen nu nog sneller. Soms wel twee keer zo snel als voorheen.

Vanaf volgend schooljaar te gebruiken:

 • Plagiaatcontrole

Laat ingeleverd werk vergelijken met gepubliceerde teksten op internet. Je ziet precies welke teksten binnen een document (en voor hoeveel procent) overeenkomen met webteksten.

 • Edu-iX voor VO

In COOL zit een koppeling met Edu-iX, zodat scholen in het voortgezet onderwijs toegang hebben tot het digitale lesmateriaal zonder nog een keer in te loggen. Materiaal van uitgevers kun je hiermee eenvoudig gebruiken in Google Classroom.

 • Examenmodus

Hiermee dwing je af dat je leerlingen alleen het toetsscherm gebruiken en geen toegang hebben tot andere websites.

G Suite

 • Google Classroom

Differentiëren door een opdracht alleen aan bepaalde leerlingen van een lesgroep te versturen. Je kunt zulke berichten ook ‘Plannen’ zodat de leerlingen het bericht op een door jou gekozen moment ontvangen.

 • Google Spreadsheets

Kantel, draai of stapel de tekst via ‘Opmaak’ of gebruik rechtsonderin de functie ‘Verkennen’ om eenvoudig data in grafieken weer te geven. Vraag bijvoorbeeld om: “gemiddelde cijfer van groep 8”. Print de data overzichtelijk uit via ‘Afdrukinstellingen’.

 • Google Documenten

Pas je tekst aan naar HOOFDLETTERS, Elk Woord Met Een Hoofdletter, of kleine letters via ‘Opmaak’ en ‘Hoofdlettergebruik’. Het bestand sla je vervolgens direct op als PDF-bestand in dezelfde Google Drive map m.b.v. de Add-on ‘Doc naar PDF’.

 • Google Presentaties

Gebruik rechtsonderin de ‘Verkennen’ knop om de opmaak aan te passen naar het onderwerp van je presentatie. Zoek direct afbeeldingen op internet om deze vervolgens in een passend thema in de presentatie te plaatsen.

 • Google Sites

Er zijn continu nieuwe functies toegevoegd aan Google Sites. Zo kun je bestanden uit Google Drive makkelijk toevoegen, inclusief de bijbehorende rechten, maar kun je ook het thema aanpassen naar een logo.

 • Gmail

Met ‘smart reply’ kun je nu snel een e-mail beantwoorden op je smartphone. De functie gebruikt ‘machine learning’ om antwoorden te creëren die passen bij jouw schrijfstijl.

Volgend schooljaar:

 • Google Agenda

Google Agenda krijgt een nieuw uiterlijk, waardoor je o.a. verschillende agenda’s per dag naast elkaar kunt zien, meer details in de agenda-weergave kunt bekijken en reistijd automatisch wordt toegevoegd op basis van locaties.

 • Drive File Stream

Binnenkort kun je via je desktop bij je bestanden in Google Drive. Via een link of als een ‘gespiegeld’ document dat offline beschikbaar is. Werk je online dan kun je toch makkelijk een Word document bewerken of reageren op Office- en PDF-bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive.

Cloudwise

 • Verhuizing

Verhuisd naar de overkant van nummer 19 naar 21A. Een mooi gebouw, ruimer en helemaal voor onszelf. Bekijk hier de verhuisfoto’s.

 • Cloudwise Academy

Naast onze COOL en G Suite trainingen bieden we nu vanuit de Cloudwise Academy ook bredere trainingen, opleidingen en trajecten. Deze zijn gericht op ICT, visievorming en innovatie in het onderwijs.

 • Awards

Onze inzet werd afgelopen jaar beloond met een aantal awards, o.a.: FD Gazellen award (snelstgroeiende bedrijven in NL), Google Cloud Partner Award (Customer Success), Acer Award (Outstanding Growth), NETGEAR Partner Award (Best System Integrator). Daarnaast zijn we Google Cloud Premier Partner geworden, zijn we wederom Google for Education Premier Partner en gepromoveerd naar DELL Platinum Partner.

 • Cloudwise familie

We groeiden dit schooljaar met 18 nieuwe collega’s: van 23 naar 41 Cloudwisers.

 • Events

Afgelopen jaar mochten we vele klanten en geïnteresseerden ontmoeten op: de Cloudwise gebruikersdag, NOT, ICT Inspiratie event (Corlaer College), Like to Share ‘Leren met tablets’, Google events en natuurlijk gewoon op school. Komend jaar zien we je graag weer!

En nu lekker vakantie vieren. Veel plezier!

 


Copyright © 2017 - Cloudwise B.V.