Eigenwijs in het onderwijs

Blog

What’s new in: COOL, G Suite en Cloudwise

Een heerlijk vooruitzicht natuurlijk: nog even de laatste dingen afmaken en dan genieten van je welverdiende vakantie. Ook een goed moment om terug te kijken op het afgelopen schooljaar. Welke ontwikkelingen in het COOL platform heb je misschien gemist? Wat zijn de handigste, nieuwe functionaliteiten binnen G Suite? Wat heeft Cloudwise dit schooljaar bereikt? De belangrijkste op een rijtje:

COOL

 • Plaatjeslogin op Chromebooks

Handig voor onderbouwleerlingen die nog niet kunnen schrijven of misschien moeite hebben om tekens te onthouden: inloggen door op de juiste plaatjes te klikken. Ze zijn in één keer ingelogd voor alles. Gebruik je dit nog niet op jouw school? Neem contact met ons op!

 • Office 365

Je kunt nu ook op je Windows machine inloggen met dezelfde inloggegevens als je Google account. Ben je ingelogd op COOL dan ben je ook ingelogd op Office 365. Net als de G Suite accounts worden de Office 365 accounts automatisch aangemaakt op basis van je administratiesysteem. Het realiseren hiervan voor huidige gebruikers vereist de nodige extra werkzaamheden op de school, dus laat het ons weten als je interesse hebt.

 • Extra groepen

Maak extra groepen aan naast de bestaande jaargroepen uit je Leerling Administratie Systeem, bijvoorbeeld voor de MR of een Plusklas.

 • Avatars

Leerlingen hebben nu de keuze uit leuke avatars: plaatjes van poppetjes die ze kunnen kiezen als hun profielfoto. Dat is toch sneller dan een goede foto vinden en uploaden.

 

 • Nieuwe versie Meekijken

Met ‘Meekijken’ kijk je als leerkracht mee op het scherm van je leerling vanaf je eigen werkplek. Nu kun je als leerling ook zien wanneer er meegekeken wordt en door wie. We maken gebruik van een verbeterde technologie die meer toekomstvast, sneller en beter schaalbaar is.

 • Ouderaccounts

Ouders kunnen ook een account krijgen om in te loggen op COOL. Daar zien zij de berichten op het Prikbord en de applicaties die hun kind(eren) gebruiken.

 • Snellere login

Dankzij technische verbeteringen, gaat het inloggen nu nog sneller. Soms wel twee keer zo snel als voorheen.

Vanaf volgend schooljaar te gebruiken:

 • Plagiaatcontrole

Laat ingeleverd werk vergelijken met gepubliceerde teksten op internet. Je ziet precies welke teksten binnen een document (en voor hoeveel procent) overeenkomen met webteksten.

 • Edu-iX voor VO

In COOL zit een koppeling met Edu-iX, zodat scholen in het voortgezet onderwijs toegang hebben tot het digitale lesmateriaal zonder nog een keer in te loggen. Materiaal van uitgevers kun je hiermee eenvoudig gebruiken in Google Classroom.

 • Examenmodus

Hiermee dwing je af dat je leerlingen alleen het toetsscherm gebruiken en geen toegang hebben tot andere websites.

G Suite

 • Google Classroom

Differentiëren door een opdracht alleen aan bepaalde leerlingen van een lesgroep te versturen. Je kunt zulke berichten ook ‘Plannen’ zodat de leerlingen het bericht op een door jou gekozen moment ontvangen.

 • Google Spreadsheets

Kantel, draai of stapel de tekst via ‘Opmaak’ of gebruik rechtsonderin de functie ‘Verkennen’ om eenvoudig data in grafieken weer te geven. Vraag bijvoorbeeld om: “gemiddelde cijfer van groep 8”. Print de data overzichtelijk uit via ‘Afdrukinstellingen’.

 • Google Documenten

Pas je tekst aan naar HOOFDLETTERS, Elk Woord Met Een Hoofdletter, of kleine letters via ‘Opmaak’ en ‘Hoofdlettergebruik’. Het bestand sla je vervolgens direct op als PDF-bestand in dezelfde Google Drive map m.b.v. de Add-on ‘Doc naar PDF’.

 • Google Presentaties

Gebruik rechtsonderin de ‘Verkennen’ knop om de opmaak aan te passen naar het onderwerp van je presentatie. Zoek direct afbeeldingen op internet om deze vervolgens in een passend thema in de presentatie te plaatsen.

 • Google Sites

Er zijn continu nieuwe functies toegevoegd aan Google Sites. Zo kun je bestanden uit Google Drive makkelijk toevoegen, inclusief de bijbehorende rechten, maar kun je ook het thema aanpassen naar een logo.

 • Gmail

Met ‘smart reply’ kun je nu snel een e-mail beantwoorden op je smartphone. De functie gebruikt ‘machine learning’ om antwoorden te creëren die passen bij jouw schrijfstijl.

Volgend schooljaar:

 • Google Agenda

Google Agenda krijgt een nieuw uiterlijk, waardoor je o.a. verschillende agenda’s per dag naast elkaar kunt zien, meer details in de agenda-weergave kunt bekijken en reistijd automatisch wordt toegevoegd op basis van locaties.

 • Drive File Stream

Binnenkort kun je via je desktop bij je bestanden in Google Drive. Via een link of als een ‘gespiegeld’ document dat offline beschikbaar is. Werk je online dan kun je toch makkelijk een Word document bewerken of reageren op Office- en PDF-bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive.

Cloudwise

 • Verhuizing

Verhuisd naar de overkant van nummer 19 naar 21A. Een mooi gebouw, ruimer en helemaal voor onszelf. Bekijk hier de verhuisfoto’s.

 • Cloudwise Academy

Naast onze COOL en G Suite trainingen bieden we nu vanuit de Cloudwise Academy ook bredere trainingen, opleidingen en trajecten. Deze zijn gericht op ICT, visievorming en innovatie in het onderwijs.

 • Awards

Onze inzet werd afgelopen jaar beloond met een aantal awards, o.a.: FD Gazellen award (snelstgroeiende bedrijven in NL), Google Cloud Partner Award (Customer Success), Acer Award (Outstanding Growth), NETGEAR Partner Award (Best System Integrator). Daarnaast zijn we Google Cloud Premier Partner geworden, zijn we wederom Google for Education Premier Partner en gepromoveerd naar DELL Platinum Partner.

 • Cloudwise familie

We groeiden dit schooljaar met 18 nieuwe collega’s: van 23 naar 41 Cloudwisers.

 • Events

Afgelopen jaar mochten we vele klanten en geïnteresseerden ontmoeten op: de Cloudwise gebruikersdag, NOT, ICT Inspiratie event (Corlaer College), Like to Share ‘Leren met tablets’, Google events en natuurlijk gewoon op school. Komend jaar zien we je graag weer!

En nu lekker vakantie vieren. Veel plezier!

 

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Is je ICT zomerklaar?

De zomervakantie staat voor de deur. Deze laatste weken zijn vaak erg druk met allerlei activiteiten en zaken die nog even moeten gebeuren. Ook de ICT op school heeft soms wat aandacht nodig. Daarom een aantal tips & wist-je-datjes, zodat je straks ook weer goed voorbereid het nieuwe schooljaar in kan gaan.

1: We zijn gewoon bereikbaar
Je kunt ons gewoon de hele zomervakantie bereiken. We kunnen je helaas niet helpen als je caravan een lekke band heeft, maar met je ICT-vragen kun je altijd bij ons terecht. Neem contact op met Support via e-mail of bel 085 273 3007.

2: Veranderende groepssamenstelling
De meeste scholen hebben een koppeling met het Leerling Administratie Systeem (LAS) of Basispoort. Wijzigingen in het LAS (zoals ParnasSys, Magister, ESIS, etc.) worden automatisch de volgende dag doorgevoerd in het COOL portaal en de Google omgeving van de school. Super handig dus!

Zodra leerling- of medewerker accounts worden uitgeschreven vanuit het LAS, blokkeert Google deze accounts automatisch. Het account wordt dus niet verwijderd. Dit betekent dat uitgeschreven leerlingen en medewerkers niet meer kunnen inloggen op het COOL portaal of in Google. De data, zoals schoolwerk en andere documenten, van het account blijven hierdoor behouden. Zou het account wel verwijderd worden uit Google, dan is alle onderliggende data ook echt weg.

3: Kabelmanagement
Vaak moet er ruimte gemaakt worden voor de grote schoonmaak. Werkplekken worden ontkoppeld van kabels om ze veilig op te bergen of aan de kant te zetten. Weet je dan na de vakantie nog precies waar alle kabels horen? Tip: label je netwerkkabels met het nummer van het patchpunt waarop deze aangesloten is. Of maak een foto om makkelijk terug te vinden hoe het is aangesloten.

4: Patchkast/modem/router: zet ze niet uit
We zien ook wel eens dat de stroom van de patchkast wordt gehaald. Hierdoor staat de router/modem vaak voor een langere tijd zonder stroom. Deze apparaten worden vervolgens teruggezet naar de fabrieksinstellingen wat weer voor de nodige problemen kan zorgen. Zet ze daarom niet uit tijdens de zomervakantie.

5: Controleer of het werkt
Start na de zomer op tijd met het controleren van het netwerk en of alles weer werkt. Een korte checklist:

 • Is het LAS op orde voor het nieuwe schooljaar?
  Zijn de groepsnamen gewijzigd? Zo ja, dan worden hier nieuwe groepen van aangemaakt in het COOL portaal. Deze nieuwe groepen moet je eenmalig activeren zodat er applicaties aan toegewezen kunnen worden. De stappen om nieuwe groepen te activeren:

  • login als beheerder in het COOL portaal
  • klik op het tandwieltje aan de rechterzijde
  • klik op Opties en vervolgens op Groepen activeren
  • zet een vinkje voor de groepen om ze te activeren
  • klik op Opslaan
 • Klopt de indeling van het LAS met het COOL portaal?
  Dankzij de koppeling hoort dit gewoon te kloppen, maar een extra controle kan geen kwaad. Klopt het toch niet? Neem gerust contact op met onze supportdesk.
 • Werken alle systemen weer, heeft iedereen internet en kan iedereen inloggen op het COOL portaal?
  Denk bij het aanzetten van de systemen aan de desktops, laptops, chromebooks, chromeboxen en ook de digiborden/touchscreens.

Fijne zomer!
Zo, nu kun je met een gerust hart op vakantie en ben je helemaal voorbereid op een goede start van het nieuwe schooljaar. Belangrijke updates in COOL of G Suite gemist? Bekijk hier de meest relevante updates van afgelopen schooljaar.

Nog vragen, onduidelijkheden of wil je gewoon even je vakantieplannen delen? Neem gerust contact op met onze supportdesk via mail of telefonisch op 085 273 3007 en onthoud:

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

NETGEAR award voor Cloudwise

NETGEAR reikte deze week partnerawards uit tijdens haar partnerevent. Het event stond in het teken van snelheid. Op de buitenkartbaan in Lelystad streden de partners in teams tegen elkaar.

Namens Cloudwise was Bastiaan aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Cloudwise is verkozen tot beste ‘system integrator’, omdat we NETGEAR succesvol integreren in onze COOL oplossing. Andere winnaars waren o.a. Coolblue en Bol.com.

NETGEAR zelf was erg tevreden over de resultaten van afgelopen jaar. “We groeien in een krimpende markt, dus dan kun je wel concluderen dat we iets goed doen.” Bekijk hier een korte terugblik op het partnerevent.

Wij zijn trots op weer een mooie award. We bedanken iedereen die hier aan heeft bijgedragen!

 

Bastiaan namens Cloudwise op het NETGEAR podium

 

Alle awardwinnaars van het NETGEAR Partner Event 2017

 

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Chromebooks: hoe kies ik de juiste?

Je bent op zoek naar Chromebooks voor op school. Maar wat is nu een goede? We helpen je op weg met een paar punten waar je op kunt letten.

Wat is een goed formaat?
Dat hangt er vanaf. Voor wie zijn de Chromebooks bedoeld? Ben je op zoek naar leerlingdevices dan zit je goed met een 11 inch en een resolutie van 1366 x 768. Lekker handzaam formaatje, niet te zwaar, ideaal voor kinderen. We zien dat leerkrachten en administratief medewerkers vaker voor een 13 inch gaan. Heb je toch net wat meer ruimte op je scherm om bijvoorbeeld documenten naast elkaar open te zetten. Wil je je team echt een plezier doen dan kies je voor een mooi 14 inch Full HD scherm met een resolutie van 1920 x 1080.

Touchscreen of non-touch
Touchscreens zijn vooral populair in de onderbouw. Heerlijk om mee te creëren en te schetsen, vooral met een stylus pen die je op het scherm kunt gebruiken. Het geeft ruimte aan de ontwikkeling van 21st century skills zoals creativiteit, ontdekkend leren, ICT basisvaardigheden en prikkelt de nieuwsgierigheid. Er zijn ook touchscreenmodellen die je helemaal dubbelklapt, zodat je ‘m als tablet gebruikt. Handig voor met name de kleuters, nu je op de nieuwere Chromebooks ook educatieve Android apps uit de Playstore tot je beschikking hebt. Wil je voornamelijk kunnen typen, vooral in de hogere groepen dus, dan kan non-touch ook voldoende zijn.

Schokbestendige Chromebooks
Ruggedized Chromebooks zijn de modellen met een rubberen randje, speciaal ontworpen voor het onderwijs. Extra stevig en met een morsbestendig toetsenbord, zoals je kunt zien in dit filmpje. Ruggedized Chromebooks kunnen tegen een stootje en zijn dus ideaal voor intensief gebruik door leerlingen. Wil je gewoon zelf het verschil zien en voelen tussen de ruggedized en standaard modellen? Nodig ons uit voor een demo.

Wat is je doel?
De keuze voor bepaalde Chromebooks hangt vaak ook samen met het beschikbare budget. Touchscreens en de mogelijkheid om ‘m dubbel te klappen zijn functionaliteiten waar je iets meer voor betaalt dan een standaard Chromebook. De vraag is dan ook: wat wil je bereiken met je onderwijs en hoe moeten de devices daarin ondersteunen?

Summer Deal: voordelige Chromebookbundels
Hoe is het mogelijk: maken we een blog over Chromebooks, hebben we toevallig ook een actie! Met onze Summer Deal ben je helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. 30 ruggedized Chromebooks, laptopkar, beheerlicenties en compleet voor je ingericht! We bezorgen alles gratis en je hoeft zelf niets meer te installeren of klaar te zetten. We rijden de kar de klas in, delen de Chromebooks uit, leggen uit hoe het werkt en iedereen kan gelijk aan de slag. Een deal zonder gedoe dus!
Bekijk de Summer Deal >>

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Summer Deal: Chromebook bundels

Ken je de ruggedized Chromebooks van Acer al? Ruggewat? Dat zijn Chromebooks die extra stevig en robuust zijn en daarmee heel geschikt voor het onderwijs.

Voordelige en complete Chromebookbundels
De zomervakantie komt steeds dichterbij, dus hoog tijd voor onze Summer Deal. Deze bundel bestaat uit 30 ruggedized Acer Chromebooks, een AverCharge laptopkar, 30 beheerlicenties en wordt compleet voor je ingericht. We bezorgen alles gratis en je hoeft zelf niets meer te installeren of klaar te zetten. We rijden de kar de klas in, delen de Chromebooks uit, leggen uit hoe alles werkt en iedereen kan gelijk aan de slag. Een deal zonder gedoe dus! Dan begin je het nieuwe schooljaar toch een stuk prettiger. Bekijk de Summer Deal >>

Wees er snel bij: de actie loopt nog t/m 31 juli 2017.

 

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Acer bekroont Cloudwise met award

Outstanding growth award
Jaarlijks reikt Acer awards in diverse educatiecategorieën uit op de Education Solution Centre Summit. Tijdens dit event worden de partners van Acer beloond voor hun inzet en loyaliteit in het afgelopen jaar. Dit jaar vond de Education Solution Centre Summit plaats in Barcelona. In de categorie Outstanding Growth komt Cloudwise dit jaar als winnaar uit de bus, aangezien Cloudwise een exponentiële groei heeft laten zien op het gebied van de verkoop van Acer chromebooks.

Samenwerking
Met meer dan 40 jaar ervaring is Acer for Education klaar voor het klaslokaal van de 21ste eeuw, met nieuwe mogelijkheden voor communicatie en samenwerking tussen studenten en leraren. Cloudwise is een jong ICT-bedrijf, gericht op Cloud oplossingen, Google tools voor educatie en chromebooks. Cloudwise richt zich op het innoveren van onderwijs met behulp van webapplicaties en hun eigen online platform COOL. De laatste kwartalen heeft Cloudwise erg hoge groeicijfers laten zien in relatie tot de verkoop van Acer chromebooks. Voor Acer is de samenwerking met Cloudwise erg belangrijk, aangezien Acer samen met Cloudwise een mooie positie inneemt binnen de Educatiesector. Dit laat Acer dan ook zien door Cloudwise te bekronen met de Outstanding Growth award.

 

Huig Ouwehand neemt de Acer award voor Cloudwise in ontvangst in Camp Nou, Barcelona.

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Windows 10 S: een serieus alternatief voor Chrome OS?

Begin mei lanceerde Microsoft een nieuw besturingssysteem: Windows 10 S. Een lichtgewicht versie van Windows 10. Hiermee richt Microsoft haar pijlen opnieuw op de educatiemarkt. Chromebooks uit het raam en over op Windows? Tijd voor een ‘kijk en vergelijk’: Windows 10 S versus Chrome OS.

Windows Store vs. Google Play Store
Het nieuwe Windows 10 S maakt alleen gebruik van apps uit de Windows Store. Je zit vast aan Microsoft Edge als standaard browser. Dat klinkt niet veel anders dan het Chrome OS waar je surft met Chrome en apps uit de Google Play Store haalt. Tegenwoordig zijn er overigens ook Android apps beschikbaar. Het verschil zit ‘m in het aanbod in de stores: in de Play Store heb je een veel ruimere keuze. Zelfs ‘big hits’ als Netflix en Spotify, maar ook bekende educatieve apps, zijn (nog) niet in de Windows Store te vinden.

Bing vs. Google
Bij Windows kom je er niet onderuit: zoeken moet met Bing. Bij Chrome staat standaard Google Search ingesteld, maar je kunt wel wisselen. De vraag is of je dat wil. De meest gezochte zoekterm op Bing is ironisch genoeg: Google.

Windows laptop vs. Chromebooks
Nu is Windows 10 S alleen verkrijgbaar op de Microsoft Surface laptop. Die is te bestellen via pre-order vanaf zo’n 1150,-. Er zijn wel betaalbaardere laptops aangekondigd voor het onderwijs, maar daar zijn officieel nog geen data voor bekend. Het zal in ieder geval niet voor het volgende schooljaar zijn. Met Chromebooks heb je voorlopig veel meer keus en heb je er, voor hetzelfde geld, 4 in de klas staan. Daarnaast zijn Chromebooks praktisch immuun tegen malware of virussen. Bij een Windows machine moet je nog anti-virus software aanschaffen en is er geen speciale leerlingendeal voor Office 365. Wel krijg je er een abonnement op Minecraft bij.

Intune for Education vs. Chrome OS beheerconsole
Begin dit jaar introduceerde Microsoft Intune for Education. Net als met de Chrome OS admin console beheer je hiermee devices, gebruikers, printers en netwerktoegang binnen je school. De ICT’er maakt de individuele devices klaar voor gebruik met een USB stick en wat toetsen. Bij Chrome OS werkt dat zonder USB stick, maar met een toetsencombinatie. Intune heeft een integratie met Office 365 Education en School Data Sync waarmee groepen worden gesynchroniseerd op basis van het administratiesysteem. Via Chrome maak je gebruik van de apps van G Suite for Education. In ons COOL platform hebben we een koppeling gemaakt met het administratiesysteem van je school, zodat je groepen overal up-to-date zijn.

Windows vs. Chrome
Chrome OS is een volwassen platform, gebouwd met het oog op het mobiele tijdperk en werken in de cloud. Chrome OS en Chromebooks hebben zichzelf inmiddels wel bewezen. In dat opzicht voelt het alsof Microsoft een inhaalslag probeert te maken met een soort kopie.

Voor loyale Windows gebruikers voelt 10 S natuurlijk wel vertrouwd. Dan is Chrome wel even wennen. Alle ontwikkelingen op het gebied van online leren en werken, moedigen we aan en volgen we op de voet. Meer keus voor scholen? Hartstikke goed. Je wilt iets kiezen wat bij je visie past. Maar voorlopig blijft het Chrome OS met G Suite for Education en andere Google apps toch wel de nummer 1 voor modern onderwijs.

Tenminste, dat vinden wij dan. Wat vind jij?

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Ransomware: hoe voorkom je het – 5 tips

Wat is ransomware?
Ransomware is een type malware: software dat ongevraagd toegang probeert te krijgen tot je computersysteem en schade aanricht. In ransomware zit het woord ransom: losgeld. Ransomware zoals WannaCry houden dan ook je bestanden gegijzeld door ze te versleutelen en te vragen om ‘losgeld’ als je je bestanden weer ontsleuteld wilt hebben. Betaal je niet binnen bepaalde tijd dan wordt er gedreigd met de vernietiging van de ‘decryption key’. Dat is de code waarmee je bestanden ontsleuteld kunnen worden.

Moet ik me zorgen gaan maken?
De code van WannaCry maakt gebruikt van een lek in Windows 7, Windows Server 2008 en oudere besturingssystemen. Dit lek is afgelopen maart al gedicht door middel van een update. Het risico voor Cloudwise klanten die met Windows werken, is klein. Wij zetten Windows Updates standaard aan, waardoor nieuwe updates altijd worden geïnstalleerd. Als klant van Cloudwise ben je hier al zo snel mogelijk over geïnformeerd door ons.

Werk online
Werk je alleen maar in de cloud en sla je geen bestanden op op je computer, dan zit je goed. WannaCry heeft alleen vat op deze lokale bestanden. Maak je gebruik van bestanden in Google Drive, Dropbox of OneDrive die gesynchroniseerd worden naar je computer, dan is het minder veilig. Behalve als dit Google bestanden zijn zoals Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Dat zijn namelijk html-bestanden, waardoor ze heel moeilijk te infecteren zijn.

5 tips

 • Werk je op een Windows pc en er staat een update klaar: installeer die dan gelijk.
 • Synchronisatietools zorgen ervoor dat je online bestanden op een computer worden gezet. Wil je minder vatbaar zijn voor infecties, gebruik deze tools dan niet.
 • Werk online met Google apps: deze zijn niet of nauwelijks te infecteren.
 • Mailberichten met virussen zien er steeds professioneler uit en komen niet alleen meer van Nigeriaanse prinsen zonder spellingcontrole. Twijfel je over de afzender: open de e-mail niet, maar verwijder ‘m gelijk. Ken je de afzender, maar komt het onderwerp wel heel vreemd over, neem dan even contact op met deze persoon als je zeker wilt weten dat er niets geks in zit.
 • Zo bescherm je je Chromebook tegen virussen.

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

1 juni ICT-coördinatordag België

Cloudwise neemt 1 juni 2017 deel aan de ICT-coördinatordag in België! Ben jij er ook bij?

De jaarlijke ICT-coördinatordag vindt dit jaar plaats op 1 juni op de Thomas More Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Cloudwise verzorgt een sessie over overstappen naar werken in de cloud en G Suite for Education. Bavo Brouwers van het Sint Theresiacollege sluit vervolgens aan met zijn ervaringen en praktijkvoorbeeld van overgaan op werken met Chromebooks.

We zien je graag bij onze stand voor een demonstratie van het COOL platform of kom langs voor een verfrissend drankje uit de COOLkast. Tot dan?

Meer info over de ICT-coördinatordag vind je hier: http://ictcoordinatordag.be/

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »

Digitaal dashboard Momento: het zit zo

Je hebt vast al eens de naam Momento voorbij horen komen. Wat is het en wat kun je ermee? En natuurlijk: kun je er ook mee aan de slag als je met COOL werkt? We besparen je vast wat leestijd: ja dat kan. Momento introduceert zichzelf als een digitaal, methode-onafhankelijk dashboard voor het basisonderwijs.

Wat kun je met Momento?
Het idee is dat je met een centraal dashboard de voortgang van de groep of van individuele leerlingen kunt bekijken. Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink zijn aangesloten bij Momento. De resultaten van de digitale methoden die je gebruikt, komen samen in één overzicht. Je hoeft dus niet meer te schakelen tussen alle verschillende dashboards. Voor meer gedetailleerde info, kun je wel doorklikken naar het dashboard van de methode.

Digitaal volgen
Waarom een digitaal dashboard als je al een volgsysteem gebruikt? Met de traditionele volgsystemen wordt er alleen gekeken naar toetsresultaten. Soms wil je tussentijds ook kunnen zien hoe het ervoor staat. Zo kun je op tijd bijsturen of leerlingen begeleiden met hun specifieke behoeften.

Meer dan Momento
Momento is natuurlijk niet het enige of eerste digitale dashboard voor het volgen van voortgang. Snappet is inmiddels ook een bekende naam. Snappet biedt eigen verwerkingsstof aan die aansluit op de bestaande lesmethoden. Dus niet de stof van de methodes zelf. Met Snappet kunnen leerlingen adaptief leren: zij werken aan hun eigen leerdoelen op hun eigen niveau. Dat regelt het systeem zelf, op basis van de eerdere resultaten van de leerling. Wat wij dan dan wel weer handig vinden: zowel Snappet als Momento werken prima op elk device met COOL.

Zelf proberen?
Momento is kosteloos beschikbaar vanaf begin schooljaar 2017-2018. Iedereen die via Basispoort werkt, kan dan ook gebruikmaken van Momento. Werk je met het COOL platform van Cloudwise, dan kun je vanaf dat moment ook via een tegel op je startpagina naar Momento doorklikken. Heb je een abonnement op Snappet, dan kun je de webapplicatie al via COOL benaderen.

Dit bericht is geplaatst op

Lees verder »
Copyright © 2017 - Cloudwise B.V.